„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+15.1 °C
apmācies

„Saules skolas” audzēknes ieguva godalgas Eiropas jauno profesionāļu meistarības konkursā

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola” audzēknes Latvijas komandas sastāvā ar panākumiem startējušas Eiropas lielākajā un prestižākajā Eiropas jauno profesionāļu meistarības konkursā „EuroSkills 2016”, kas no 1. līdz 3. decembrim norisinājās Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Konkursā sacentās 490 dalībnieki no 28 valstīm 35 profesijās. Latvijas komanda 28 valstu konkurencē pēc vidējo punktu skaita kopvērtējumā izcīnīja astoto vietu, iegūstot 507 punktus, kas ir virs izcilības līmeņa, informē DDMV “Saules skola” direktores vietniece izglītības jomā Jolanta Kudiņa.

Godpilno otro vietu un sudraba medaļu, kā arī nomināciju „Best of the Nation” ieguva „Saules skolas” audzēkne Kate Stroža, kas startēja modes tehnoloģijās. Savukārt skolas audzēkne, grafiskā dizainere Anete Aizbalte saņēma medaļu par izcilību. 

Konkursu organizē WorldSkills Europe sadarbībā ar valsti, kurā sacensības notiek. Konkursa mērķis ir veicināt dalībvalstu sasniegumus profesionālajā izglītībā, celt profesiju un profesionālās izglītības prestižu un demonstrēt jauniešu izcilību. Konkurss EuroSkills notiek katru otro gadu, mijoties ar pasaules līmeņa konkursu WorldSkills. Iespēja startēt kādā no šiem konkursiem jauniešiem ir tikai reizi dzīvē.

Fotogrāfijā izcilības medaļas ieguvēja Anete Aizbalte