„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+11.5 °C
daļēji mākoņains

LRR var cerēt uz valsts atbalstu

Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas (LRR) liktenis joprojām nav skaidrs. Likumdošana neļauj valstij sniegt atbalstu uzņēmumiem, kuri nonākuši smagā finansiālā situācijā. Tomēr ir risinājums – iespējama sadarbība ar valsts investīciju institūciju „Altum”.

Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pastāstīja, ka regulāri tiekas ar ministrijām un tiem, kuri cenšas atrisināt šo problēmu: „Cenšamies atrast risinājumu, lai atbalstītu tieši uzņēmumu, nevis īpašnieku. Mums ir jābūt pārliecinātiem, ka īpašnieki ir izdarījuši visu, kas ir viņu spēkos, un palīdzība nāks par labu nevis īpašniekiem, bet rūpnīcai un tās darbiniekiem. Ir izdevies vienoties un izlemt – kamēr nebūs izskatīta uzņēmuma ekonomiskā darbība, atteikuma nebūs. Pieļauju, ka šo tēmu apspriedīsim ar Ministru prezidentu.”

„Latvijas Radio 1” Ministru prezidents Māris Kučinskis nenoliedz valsts palīdzības sniegšanas iespēju uzņēmumam, bet tika pēc tam, kad situācija būs rūpīgi izvērtēta un izpētīta.

Visu rakstu lasiet 6. decembra numurā.