„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.5 °C
daļēji mākoņains

Neatļāva komplektēt trešo pirmo klasi

Aktīvi noritēja Daugavpils domes Izglītības pārvaldes vadītājas Marinas Isupovas lēmumprojektu apspriešana. Diskusiju izraisīja lēmumprojekts par Daugavpils 3. vidusskolas lūgumu jaunajā mācību gadā nokomplektēt trešo pirmo klasi.

Bērnu, kuri apmeklē Daugavpils 3. vidusskolas sagatavošanas grupu, vecāki, vecmāmiņas un vectēvi bija vērsušies ar rakstisku lūgumu izveidot trīs pirmās klases. Kopumā parakstījušies 112 cilvēki.

2017./2018. mācību gadā pirmajā klasē ies 2010. gadā dzimušie bērni. Izglītības pārvaldes rīcībā ir dati, ka Daugavpilī dzīvo 749 šajā gadā dzimuši bērni. „Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, kad pirmajā klasē sāk iet arī Daugavpils novada bērni, kā arī atbraukušie no ārzemēm, mācības pirmajā  klasē varētu sākt aptuveni 800—810 cilvēki. Pašlaik pilsētā ir 791 pirmklasnieks, bet mācību gada sākumā bija 847 pirmās klases skolēni,” paskaidroja M. Isupova.

Vadītāja atzīmēja, ka pašvaldības uzdevums ir nodrošināt visiem pilsētas bērniem vietu pirmajā klasē, turklāt ir svarīgi uzņemt pirmklasniekus visās Daugavpils skolās. „Vienmēr ir bijušas skolas, kurās vecāki visvairāk tiecas atdot savus bērnus, bet jāskatās klašu vidējais piepildījums pilsētā, tāpēc nav būtisku iemeslu, lai 3. vidusskolā, kur jau ir divas pirmās klases, atvērtu arī trešo, lai nerastos disproporcija,” komentēja M. Isupova.

Visu rakstu lasiet 6. decembra numurā.