„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+15.3 °C
daži mākoņi

Brīvprātīgo darbs novērtēts ar pateicību

Jau vairākus gadus Daugavpilī tiek sumināti cilvēki, kuri veic brīvprātīgo darbu. 5. decembrī Daugavpils pašvaldības Sporta un jaunatnes departamenta goda rakstus saņēma gan nometņu vadītāji, gan brīvprātīgie. Departamenta Jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga stāsta, ka šim pasākumam 60 brīvprātīgos pieteikušas vismaz 30 organizācijas. Šogad klāt nācis arī senioru un Eiropas brīvprātīgo darbs.   

Gunita Vanaga atzīst, ka kļūt par brīvprātīgo var ikviens, galvenais ir vēlēšanās. Viena no vecākajām brīvprātīgo darba veicējām pilsētā ir Zofija Zujeva, kura šogad izveidojusi bezmaksas Senioru zvanu centru. Aktīvi brīvprātīgie ir Daugavpils neredzīgo biedrības vadītājs Jurijs Vasiļjevs un viņa vietnieks Aleksandrs Bobrovs, kuri palīdz neredzīgiem cilvēkiem integrēties sabiedrībā.

Daugavpils pilsētas Jauniešu domes prezidents Aleksejs Ignatjevs sevi atradis arī kultūras sfērā, iejūtoties Latočnika tēlā kultūras pasākumos Daugavpils cietoksnī. Veiksmīgu dialogu starp senioru organizācijām un pašvaldību spēj organizēt Alla Ovčarova, bet Aļona Dideko brīvajā laikā aktīvi iesaistās biedrības „Erfolg” darbā.

Šogad sumināti arī divi ārvalstu brīvprātīgie – itālis Gabriele Gerardi un čehiete Monika Krivankova, kuri aktīvi darbojas Erasmus+ programmā. Gabriele māca itāļu valodu pilsētas iedzīvotājiem un darbojas bērnu radošajās darbnīcās, bet Monika uzņēmusies vadīt angļu valodas diskusiju klubu.

Visu rakstu lasiet 9. decembra numurā.