„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+17.7 °C
daži mākoņi

Septīto bastionu gaida vairāki projekti

Daugavpils domes deputāti 1. decembrī Finanšu komitejas sēdē atbalstīja dalību pārrobežu projektā, kurā paredzēts attīstīt cietokšņa teritoriju.

Projektā piedalās četras pašvaldības – Daugavpils, Panevēža, Polocka un Vitebska. Projekta kopējā summa ir 1,45 miljoni eiro. Daugavpils daļa ir 590 tūkstoši, 10% no summas – pašvaldības līdzfinansējums, turklāt pusi no tā var piešķirt valsts. Rezultātā pašvaldībai būs jāiegulda aptuveni 28 500 eiro.

Kā pastāstīja cietokšņa projektu kurators Artjoms Mahļins, šī projekta ietvaros ieplānoti daudzi pasākumi. Viens no tiem rekonstruēt – 7. bastiona kazemātus, kuri atrodas uz vaļņa. Tajos uzstādīs vitrīnas ar keramikas izstrādājumiem, kuri nav tik aktuāli muzeja ekspozīcijai.  Izņemot būvdarbus, projekta īstenošanas laikā notiks daudzi pasākumi, tostarp rekonstrukcijas festivāls.

Visu rakstu lasiet 6. decembra numurā.