„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+18.0 °C
daži mākoņi

Katram cilvēkam ir jāaizrokas līdz dzimtas saknēm

Kalupietim Henrikam Kivleniekam šis ir jubilejas gads. Tāpēc Vārkavas novada pašvaldība kopā ar Arendoles ļaudīm sarīkoja krāšņu balli. „Svinības bija pārsteigums, ko sarūpēja kaimiņu novads. Paldies Anitai Brakovskai un Rožkalnu pagasta pārvaldes vadītājai Mairitai Stulpiņai un vārkaviešiem! Manas meitas ar Kalupes pagasta pārvaldes vadītājas Ināras Ūbeles atbalstu atsūtīja puķu pušķi no Āfrikas, kur viņas dzīvo un strādā. Otrs pušķis bija no Ināras,” tā Henriks Kivlinieks stāsta par savu jubilejas pasākumu.

Henriks Kivlenieks Kalupes pagasta vēsturē ir ierakstīts kā viens no aktīvākajiem Latvijas Atmodas dalībniekiem un Tautas frontes biedriem. „Toreiz piedalījos visos pasākumos. Tomēr ar skumjām atminos, kā tautas manifestācijā „Par tiesisku valsti Latvijā”, kas notika 1988. gadā Mežaparkā, tauta ar ziediem bija apbērusi Daini Īvānu, bet Jānim Vagrim, kurš tobrīd bija LPSR Augstākās Padomes Prezidija priekšsēdētājs un taisnīgi bija norājis tos, kas bija negodīgi izlietojuši partijas līdzekļus, neiedeva nevienu ziedu. Vagris godīgi atzina, ka vecā iekārta ir pagātnē, jo vēsturē nekas neatkārtojas. Tāpat būtu jānovērtē Anatolija Gorbunova paveikts. Viņš, būdams Augstākās padomes priekšsēdētājs, panāca, ka Latvijai neatkarību atguva bez asinsizliešanas. Tā ir vēsture, kura jāzina visiem,” teica H. Kivlenieks.

Visu rakstu lasiet 9. decembra numurā.