„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+12.6 °C
nedaudz mākoņains

Skolēni izrotāja pilsētu ar piesnigušām eglītēm

Par vienu no Ziemassvētku rotām Daugavpilī šogad kļuvušas oriģinālas baltas eglītes, ko darinājuši pilsētas skolu audzēkņi. Šo eglīšu ideja nāk no Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules Skola”, kas iepriekš iesaistījusi skolu jauniešus krāšņo Lieldienu olu dekoru veidošanā.

Skolas direktore Inguna Kokina stāsta, ka jaunieši ļoti aktīvi ķērās arī pie Ziemassvētku dekoru darināšanas, kā rezultātā tapa ap 20 eglītēm, kas rotā Muzeja ielu, apmetušās pie Saules skolas un Dubrovina parkā. Iespējams, jauniešu veidotās eglītes drīzumā tiks arī izgaismotas.

I. Kokina atzīst, ka baltās eglītes ir atdzīvinājušas nelielo gājēju ielu blakus muzejam, esot ideja šo ielu arī turpmāk bagātināt ar dažādām radošām lietām.

Saskaņas pamatskolas astotās klases skolnieces Paula Davidčuka, Lana Anastasija Ļebedeva, Viktorija Kolomažņikova un Ieva Vagale ir autores vienai no oriģinālajam eglītēm, turklāt meitenes par savu darbu var tīksmināties ik dienu, jo eglītes atrodas blakus viņu skolai.

Visu rakstu lasiet 9. decembra numurā.