„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+10.4 °C
skaidrs laiks

Pacienti slimnīcā, iespējams, inficējušies ar hepatītu

Vairākiem pacientiem, kuri šovasar ārstējušies Daugavpils Reģionālās slimnīcas (DRS) uroloģijas nodaļā, dažus mēnešus vēlāk tika diagnosticēts B hepatīts. Pašlaik nav īsti skaidrs, vai tā ir liktenīga sakritība vai tomēr mediķu nolaidības sekas. Nepatīkamajā starpgadījumā iesaistītie pacienti grasās tiesāties ar slimnīcu un piedzīt naudu par morālo kaitējumu.

Ārstēšanās slimnīcā izmainījusi pacientes Annas (vārds mainīts) dzīvi. Uroloģijas nodaļā viņa atradusies no 5. līdz 18. jūlijam. Kādu laiku pēc izrakstīšanās sajutusies slikti un devusies pie ārsta, kurš diagnosticējis viņai akūtu B hepatītu. Oktobra nogalē Anna atkal nonāca DRS, šoreiz infekciju nodaļā, kur ārstējās piecas nedēļas. Pakāpeniski viņai piebiedrojās vēl četri pacienti, ar kuriem reizē sieviete vasarā bijusi uroloģijas nodaļā. Anna ir pārliecināta, ka ar vīrusu visi inficējušies tieši tajā. Viņa novērojusi, ka šīs nodaļas medicīnas personāls nav mainījis vienreizēji lietojamos cimdus vai nav lietojis tos vispār.

Šādi gadījumi Latvijā bijuši arī līdz šim, taču neesot bieža parādība, atzīst Slimību profilakses un kontroles centra Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja. Daugavpils gadījumā šobrīd vēl notiekot izmeklēšana. Pašlaik esot apzināti visi pacienti, kas ārstējušies DRS vienādos apstākļos, ir informēti viņu ģimenes ārsti.

Visu rakstu lasiet 13. decembra numurā.