„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.4 °C
skaidrs laiks

Tatjana Čamane nomainījusi slotu pret pavārgrāmatu

Pašulienas ciema sētniece Tatjana Čamane nesen nolēmusi iet pelnītā atpūtā.

Vietējiem iedzīvotājiem sākotnēji bijis grūti pierast, neredzot agrā rīta stundā Tatjanu ar slotu rokā. Arī pašai ikdienā joprojām pietrūkstot līdzšinējās rosības.

Lai arī sētnieka darbs ir fiziski smags un jādara neatkarīgi no laika apstākļiem, Tatjanai tas bijis ļoti mīļš. Tas, ka viņa savu darbu paveikusi pēc vislabākās sirdsapziņas, nav tukši vārdi vien. Sētnieces centība tika ievērota un novērtēta, tāpēc šoruden valsts svētkos Tatjana saņēma Ilūkstes novada Atzinības rakstu par augsto atbildības izjūtu, veicot viņai uzticētos darba pienākumus. Par to, ka nominēta novada balvai, Tatjana izlasījusi „Latgales Laikā” un bijusi ļoti pārsteigta.

Pieradusi ķerties pie ciema uzkopšanas līdz ar rītausmu, Tatjana pagaidām vēl nevar aprast, ka nav vairs jāauj kājas, lai ietu laukā šķūrēt naktī saputināto sniegu vai grābt lapas. Tagad viņa var mierīgi ļauties savam vaļaspriekam – kulinārajiem eksperimentiem virtuvē. Ar vienu no tiem viņa sagaida arī ciemiņu no avīzes, liekot galdā svaigi ceptu gardu kēksu. Nesen pašai atgadījusies liksta – paslīdējusi uz slidena celiņa un lauzusi roku, taču Tatjanai tas netraucē rosīties virtuvē un darīt pārējos darbus.

Visu rakstu lasiet 13. decembra numurā.