„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.2 °C
skaidrs laiks

Artilēristi nosvinēja bataljona 25 gadu jubileju

Zemessardzes 34. Artilērijas bataljons Daugavpilī nosvinēja 25 gadu jubileju. 1991. gadā kājnieku bataljonā iestājās pirmie brīvprātīgie, pakāpeniski veidojās pilnvērtīga kaujas vienība, pastāvīgi pilnveidojot profesionālās prasmes.

Jebkura vienība mainās, gluži kā dzīvs organisms, arī kājnieku bataljonā notika iekšējās pārmaiņas, tika ieviests sadalījums pēc teritoriālā principa. Savulaik pastāvēja Ilūkstes rota, Eglaines vads. Vēlāk sākās jauns posms.

Bataljona karavīri ir piedalījušies misijās daudzos karstajos punktos – Afganistānā, Kosovā, Irākā. Mācībās 34. bataljona zemessargi instruktoru vadībā vienmēr ātri tika galā ar noteiktajiem uzdevumiem. Savukārt 2004. gadā  tas tika apvienots ar MSMC Artilērijas divizionu, izveidojot Zemessardzes 34. Artilērijas bataljonu.

Kopš šī brīža karavīri ir Svētās Barbaras aizgādībā, kura no seniem laikiem ir artilērijas aizbildne. Bataljona karogu rotā devīze „Dari pareizi un bez bailēm”, artilērista galvenais simbols ir melna berete.