„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.7 °C
skaidrs laiks

Labiekārtos laukumu apavu kombināta mikrorajonā

Svētku laikā no 18. novembra un Valkas ielas krustojuma aizvāktas tirdzniecības vietas un to vietā laukumu grezno kupla egle.

Egle šeit uzstādīta 13. decembrī, un, kamēr to rūpīgi, ar celtņa palīdzību, lika paredzētajā vietā, garāmgājēji jau izteica savu viedokli. Daudzi teica, ka egle esot ļoti skaista un  būtu labāk, ja arī Vienības laukumā uzstādītu vienu lielu egli, nevis to veidotu no simtiem mazu eglīšu. Kāds vīrietis uzslavēja pilsētas vadību par to, ka ir aizvāktas tirdzniecības vietas, un izteica priekšlikumu to pašu izdarīt ar stihisko tirgu Valkas ielā.

Atgādinām, ka oktobrī pašvaldība apsprieda jautājumu par šīs teritorijas labiekārtošanu, jo iedzīvotāji pastāvīgi sūdzas par nekārtību šajā vietā. Arī pensionāru sapulcēs, tiekoties ar pilsētas saimniecības jomu speciālistiem, iedzīvotāji aicināja pašvaldības policiju pievērst uzmanību šai teritorijai. Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā kā variants tiek izskatīta ziedu un vainagu tirdzniecības pārcelšana uz tirdzniecības vietām pie pilsētas komunālajiem kapiem un stāvvietas ierīkošanu laukumā. Otrs risinājums – 18. novembra un Valkas ielas krustojumā uzbūvēt ēku un labiekārtot laukumu.