„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+13.0 °C
apmācies

Vāc ziedojumus Vladislava Loča piemiņas laukumam

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA) šobrīd izstrādā nolikumu metu konkursam par Vladislava Loča pieminekļa uzstādīšanu Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 90. Pieminekļa uzstādīšanu un teritorijas labiekārtošanu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija ar piešķirto finansējumu no valsts 2017.g. budžeta. Piešķirtais finanšu apjoms sastāda EUR 18000. Tomēr ieceres vērienīgākai realizācijai nepieciešami papildu līdzekļi, kā arī plašāka novadnieku un uzņēmēju iesaiste.

                   Vladislavs Locis (1912-1984) latgaliešu literāts, latgaliešu valodas aizstāvis, katoliskās kultūras sargātājs, pretošanās kustības pret nacismu un komunismu dalībnieks, grāmatu izdevējs, latgaliešu grāmatniecības aizsācējs. Piemiņas vieta Vladislavam Locim tiek veidota kā viens no būtiskiem ceturtā vispasaules Latgaliešu kongresa pasākumiem, godinot Latvijas valsts simtgades svinības un pieminot latgaliešu kultūras izcilākos darbiniekus.

                   Lūdzam Jūs, ziedot līdzekļus Vl. Loča piemiņas laukuma realizēšanā, piedalīties metu konkursa rezultātu apspriedē un nodrošinot Jūsu labo vēlējumu nodošanu nākamajām paaudzēm.  

                   Papildus informējam Jūs, ka ziedotājam saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanu pienākas nodokļu atvieglojumi, jo RTA 2009.gada 24.martā ir izveidojusi nodibinājumu „Latgales universitātes atbalsta fonds”, reģistrācijas numurs ir 40008141563. Nodibinājums ar Finanšu ministrijas 2009.gada 30.oktobra lēmumu Nr.281 ir ieguvis sabiedriskā labuma organizācijas statusu. Nodibinājuma konta Nr. LV88PRTT0256016686900, banka AS PRIVATBANK, kods PRTT2X.

                   Ziedojuma līguma jautājumā kontaktēties ar RTA juriskonsultu Imantu Plešneru: Imants.Plesners@ru.lv, 28308007.