„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.5 °C
skaidrs laiks

„Ātro” „rafiņš” un šļirces pārtapuši par muzeja eksponātiem

Daugavpils medicīnas koledžā ir izveidots vienīgais Medicīnas muzejs Latgalē. Unikāla eksponāta statuss te ir „ātrās brigādes” RAF autobusam, ar ko mediķi brauca pie pacientiem vēl pavisam nesenā pagātnē.

Te var redzēt, kāda bijusi procedūru istaba pirms 30 gadiem, apskatīt  slimnīcas palātu, bērnu gultiņu un zīdaiņu inkubators. Vēl pussolīti tālāk redzams ne tik senas pagātnes ārsta kabinets - nolikts masīvs rakstāmgalds ar lampu, kancelejas piederumiem, tintnīcu, ko atdevis kāds medicīnas profesors.

Par muzeja tapšanu Daugavpils medicīnas koledžas direktore Līvija Jankovska pastāstīja: „Atnāca cilvēki un lūdza mūsu jubilejas grāmatu „Daugavpils medicīnas koledža. Gadi un atmiņas”, bet pretī dāvināja „Zenit” markas medicīnisko fotoaparātu, nozīmītes no dažādiem medicīniskiem pasākumiem, fotogrāfijas, grāmatas, diplomus, sakot - tas ir skolas muzejam."

Visu rakstu lasiet 16. decembra numurā.