„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.7 °C
skaidrs laiks

Sapuvis siens kļūst par zemnieku konflikta iemeslu

Lietainā vasara nodarījusi nebija labvēlīga zemniekiem, kas gatavoja lopbarībai sienu, jo, laikus nenopļauts un neizkaltēts, tas ir padevies sliktas kvalitātes. Tieši sliktās siena kvalitātes dēļ izcēlies konflikts starp diviem Daugavpils novada zemniekiem.

Naujenes pagasta zirgaudzētājs Oļegs Belouss barību zirgiem pērk no citiem zemniekiem. Saimniecībā ir vairāk nekā divdesmit šķirnes zirgi, kuriem uz ziemu vajag ap 400 ruļļiem siena un 12 tonnas auzu, bet saimniekam jāšķiras vismaz no 5000 eiro par barību.

Līdz šim domstarpību par iegādātā siena kvalitāti nav bijis, taču šogad saimnieks bijis nepatīkami pārsteigts, kad sācis attīt siena ruļļus. Pēc viņa teiktā, siens bijis ne tikai sapuvis, bet ruļļos ietīti arī koku gabali, zari un pat metāla stieņi. Oļegs stāsta, ka 60 siena ruļļus iegādājies no Višķu pagasta zemnieka Bagira Sadikova, samaksājot par tiem 960 eiro, taču darījuma dokumentu neesot.

Zemnieks Bagirs Sadikovs esot gatavs dot vietā papildu sešus siena ruļļus, tikai pašam būšot jābrauc tiem pakaļ. Zemnieks apgalvo, ka zirgkopis ruļļu iekraušanas brīdī pats bijis klāt un redzējis, ko pērk.

Visu rakstu lasiet 16. decembra numurā.