„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+15.2 °C
daļēji mākoņains

Neparastā čūsku ģimenes dzīve

Latgales zoodārzs novembrī sagaidījis neparastu papildinājumu – parastās žņaudzējčūskas mātītei piedzimuši 16 mazuļi. Ārēji mazie čūskulēni šķiet līdzīgi, tomēr katram ir savs individuāls lāsumains zīmējums. To āda ir ļoti maiga un silta, tādu nav bail ņemt rokā, taču grūti iedomāties, ka šie aptuveni 30 cm garie rāpuļi pamazām sasniegs 3 līdz 5 metru garumu, un tad ar tiem aci pret aci labāk nesastapties. 

Zoodārza direktors Mihails Pupiņš stāsta, ka žņaudzējčūskas mazuļu piedzimšana ir nozīmīgs notikums, jo tik bieži kas tāds negadās. Līdz šim zoodārzā mitinājās trīs parastās žņaudzējčūskas – divas mātītes un viens tēviņš.

Taču vairāk par mazuļu parādīšanos pārsteidzošs ir kas cits. Pirms nepilna gada Mihails, kā ierasts, pabarojis čūskas un grasījies iet mājās, taču nolēmis vēlreiz uzmest aci saviem iemītniekiem. Ievērojis, ka čūsku mātīte pēc maltītes kļuvusi neparasti resna. Drīz vien pamanījis, ka terārijā palikušas tikai divas čūskas.

Visu rakstu lasiet 20. decembra numurā.