„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.4 °C
daļēji mākoņains

Pastniekam jābūt arī diplomātam

Krāslavieši mīl savu pastnieku Leonīdu Poliščuku. Par to liecina viņu pieteikums apbalvojumam Krāslavas novada domes Atzinības rakstam, ko pastnieks saņēma Latvijas 98. gadadienas svinīgajā pasākumā. Leonīds „Latgales Laikam” apgalvoja, ka viņš apbalvotu visus kolēģus, jo viņi strādā apzinīgi un operatīvi.

Pēc pastnieka novērotā, šodien aktīvākie preses lasītāji ir pensionāri un valsts iestādes, tikmēr jauniešiem un ģimenēm ir citas rūpes -- skolas vai studiju gadi, bērnu audzināšana. Vairums, kuri rakstījuši vēstules vai atklātnes pirms 10 -- 20 gadiem, dara to arī tagad, tātad aplami būtu teikt, ka dators izkonkurē visu, atzīst L. Poliščuks.  

Pastnieki apkalpo konkrētu pilsētas daļu, un Leonīdam ir uzticēti privāto un daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji slimnīcas un tā saucamās „lidostas” rajonā. Viņš arī iegriežas slimnīcā, kur pārdod avīzes un žurnālus. „Krāslavieši labprāt aprunājas par dzīvi. Sirmgalvji neslēpj, ka gaida mani, un ne jau tāpēc, ka atnesu pensiju. Viņi grib pastāstīt savus jaunumus un pacienāt ar konfektēm. Sarunas parasti pārtrūkst pusceļā, tāpēc ka pastniekam laika ir tikpat daudz, cik mediķim, kurš steidzas pie pacienta. Mums jābūt ne tikai diplomātiskiem, jo satiekam  dažādus cilvēkus, bet arī punktuāliem un akurātiem, piemēram, avīzes vai žurnāli nedrīkst būt saburzīti. Kad ir sniegs vai lietus, vispirms sargāju pasta somu, tikai tad iedomājos, ka jāuzvelk lietusmētelis,” saka pastnieks.    

Visu rakstu lasiet 20. decembra numurā.