„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.6 °C
daļēji mākoņains

Var iegādāties Daugavpils kalendāru

Pirmo reizi trīspadsmit gados pašvaldības izdoto kalendāru ar Daugavpils skatiem varēs nopirkt. 2017. gada kalendārs ir veltīts cietoksnim. Tā prezentācija notika 16. decembrī Cietokšņa kultūras un informācijas centrā, kur fotogrāfiju autoriem pasniedza lielā un mazā formāta kalendāru.

Vāka fotogrāfijas autore ir daugavpiliete Jūlija Kožemjakina. To, ka viņas fotogrāfija rotā kalendāra vāku, Jūlija uzzināja tikai prezentācijā, protams, tas viņu patīkami pārsteidza un aizkustināja. Jūlija jau sen aizraujas ar fotografēšanu, viņai pilsētā ir sava studija.

Kalendārā iekļautas trīs Cietokšņa kultūras un informācijas centra speciālista Māra Grunska fotogrāfijas. Viņš pazīst cietoksni kā savu kabatu, vada ekskursijas un vēro sikspārņus. Viens no foto autoriem ir domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis. Retās būves – redutes šaujamlūkas arkas fotogrāfija tapusi laikā, kad viņš strādāja par cietokšņa pārvaldnieku. Fotoaparāts vienmēr bija līdzi laikā, kad J. Dukšinskis strādāja cietoksnī, viņam ir sakrājies liels arhīvs.

Fotogrāfiju autori ir arī Jevgeņijs Ņikitins, Jurijs Berdņikovs, Baiba Priedīte, Anatolijs Kivrins, Gunārs Putniņš, kurš kļuva par fotokonkursa „Daugavpils tūrisma objekts” uzvarētāju, un citi.

Visu rakstu lasiet 20. decembra numurā.