„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+18.3 °C
daži mākoņi

Kalkūnē intensīvi būvē un remontē ceļus

Kalkūnes pagastā ir viena no plašākajām ceļu un ielu infrastruktūrām Daugavpils novadā, tāpēc arī šogad ielu un ceļu remonti bija prioritāte.

Pagastā esot paveicies ar darbiniekiem – labi strādā traktoristi un greideristi Sergejs Komjakovs un Sergejs Ženihovs, labiekārtošanas speciālisti Vadims Gorgāns un Andrejs Stepančuks un sētniece Lida Gubanova. Pagasta pārvaldes Īpašuma apsaimniekošanas daļas vadītājs Anatolijs Mackevičs  saka, ka viņiem esot zelta rokas: „Mēs paši 11 ceļiem esam uzbēruši granti posmos, kur patiešām nevarēja izbraukt vai lūza mašīnas. Tāpat esam uzklājuši asfaltu vienam Kalkūnes ielas posmam un izbūvējām grants ceļu „Galdniekos”. Ieekonomējām 1600 eiro un par šo naudu sakārtojām ceļu un 2 tiltiņus uz „Madarniekiem”, kā arī sagatavojām remontam ceļu pie robežas ar Medumu pagastu, to pabeigsim nākamgad.”

Aizejošajā gadā slikto laika apstākļu dēļ aktuāla bija ceļu greiderēšana. Pavasara lietavas izskaloja granti uz ceļiem, kas ved kalnā, tos vajadzēja uzbērt. Tikmēr automašīnas izdangāja citus ceļus. Tāpēc greiders šogad kursējis ar divkāršu intensitāti, strādnieki strādājuši pat sestdienās un svētdienās. Līdz šim ziemā ceļus kaisīja ar rokām no smagās automašīnas, bet turpmāk to darīs Lietuvā iegādāta kaisāmā iekārta.

Pagasta darbinieki pļauj zāli, izcērt un iztīra grāvmalas, savāc atkritumus ceļmalās. Kalkūnē ir vairākas dārzniecības kooperatīvās sabiedrības, pie kurām bieži veidojas stihiskas izgāztuves. Liela daļa vainas par  vides piesārņošanu būtu jāuzņemas ne tikai vasarnīcu saimniekiem, bet arī šoferiem-tālbraucējiem. Šogad ir savāktas 7 t atkritumu.  

Visu rakstu lasiet 23. decembra numurā.