„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+11.1 °C
skaidrs laiks

Raimonds Pauls apsveica daugavpiliešus Ziemassvētkos

19. decembrī Daugavpilī noslēdzās koncertturnejas „Opermūzikas pērles” Latgales posms. Tajā piedalījās maestro Raimonds Pauls un divi slaveni Latvijas kolektīvi – kamerorķestris „Sinfonietta Rīga” un Latvijas Radio bigbends.

Jau gada vidū bija zināms, ka Raimonds Pauls atbrauks uz Daugavpili, lai dāvātu savu koncertu iedzīvotājiem par godu Vienības nama 79. gadadienai. „Es zinu, ka no šīs zāles tik vienkārši nelaiž projām,” jokoja maestro  ar viņam vien piemītošo humora izjūtu, un, tik tiešām, pilnā skatītāju zāle divreiz izsauca māksliniekus uz „bis”, daudzi dāvināja ziedus un lūdza autogrāfu.

Raimonda Paula un simfoniskās mūzikas kolektīvu jaunajā koncertprogrammā ir opermūzikas šedevri –pasaulslaveno Verdi, Mocarta, Bizē, Geršvina, Pučīni, Vāgnera u. c. klasikas šedevru aranžējumi. „Agrāk visus laurus plūca operdziedātāji, kuri dziedāja ārijas, bet tagad arī mēs sevi parādīsim!” pirms koncerta teica komponists. Nesen iznācis jaunās programmas albums, to varēja iegādāties pēc koncerta.