„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.5 °C
skaidrs laiks

Mēs visi gaidām pasaku

Ejiet uz koncertiem, jo vislabākās zāles ir mūzika, - visiem novēl dziedātāja Inese Galante.

Lūcijas dienas koncerts Daugavpilī, Dievmātes Marijas baznīcā sapulcināja klausītājus tik kuplā skaitā, ka daudzi, kājās stāvot, baudīja brīnišķīgo Ziemassvētku ieskaņas programmu, kuru ar Zviedrijas vēstniecības Latvijā atbalstu dāvāja Inese Galante, ērģelnieks Aivars Kalējs, koris no Zviedrijas, kā arī I. Galantes talantu konkursā uzmirdzējušie jaunie mūziķi - Sandra Seržāne (vijole) un Iļja Talatins (akordeons).

Lai arī nosalusi un priekšā tāls mājupceļš, Inese Galante ar prieku piekrīt sarunai pēc koncerta. „Es gaidīju, ka būs daudz cilvēku,” viņa saka. „Vai tad katru dienu uz Daugavpili brauc zviedru koris, Galante un viņas talanti un Aivars Kalējs? Nāk Ziemassvētki, un gribas svētlaimes sajūtu, attīrīšanos, spēku, enerģiju un cerību. Mēs taču visi gaidām pasaku, esam pie tām pieradināti. Kā bijušais mediķis zinu, ka var ņemt zāles un smēres, bet ko dvēselei? Dzīve nav ne viegla, ne vienkārša, daudziem ir par grūtu. Kāds var nest, bet cits klibo, tomēr iztur, jo vairāk nekā var panest, neviens jau nedod. Vienmēr ir jāskatās uz priekšu un jācer, jāmēģina sev iestāstīt, ka nākamdien būs labāk. Katra diena ir svētki, dāvana.”

Visu rakstu lasiet 23. decembra numurā.