„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+11.9 °C
nedaudz mākoņains

Ar bišu vasku var arī gleznot

Preiļu uzņēmēja Astrīda Vucāne ir pārliecināta, ka vislabākā dāvana svētkos ir pašu rokām darināta, kas turklāt arī skaisti noformēta. To viņa sapratusi, ilgus gadus vadot savu dāvanu veikaliņu, kurā daudzas lietas ir viņas roku darbs, piemēram, aromātiskās Laimes pogas vai bišu vaska drāna. Nesen Astrīda izmēģinājusi veidot ko jaunu – bišu vaska krītiņus, kas iepriecina gan lielus, gan mazus.

„Vispirms viss jāizdomā un tad jāizdara, diemžēl daudzi paliek tikai ideju līmenī, netiekot līdz darīšanai. Kādam pietrūkst laika, kādam uzņēmības,” saka Astrīda. Viņa cenšas savas idejas uzreiz īstenot, neatliekot uz vēlāku laiku. Tā sanācis arī ar vaska krītiņiem, kuru ideja nākusi ļoti negaidīti.  

Astrīda stāsta, ka pēc biedrības „Preiļi izglītotai Latvijai” iniciatīvas šogad pavasarī piedalījusies sarunu festivālā „Lampa”, kur viņai piedāvāts novadīt meistarklasi darbā ar bišu vasku. Šo materiālu Astrīda izmanto jau sen, taču pirms došanās uz festivālu nosapņojusi pilnīgi jaunu produktu - vaska krītiņus. Šo ideju ķērusies uzreiz īstenot, eksperimentējusi, kamēr ieguvusi rezultātu. Astrīda atzīst, ka šie krītiņi bijis sava veida veltījums Preiļu Brīvās skolas mazajiem audzēkņiem, kuri tos izmanto ikdienā mācību procesā. Arī sarunu festivālā stāstījusi un rādījusi savus krītiņus. Sākumā pati to uztvērusi kā vienreizēju pasākumu, sak, novadīšu meistarklasi un viss, taču interese par krītiņiem bijusi ļoti liela, jautājumi bijuši ne tikai bērnu vecākiem, bet arī pašai, tāpēc nolēmusi ieceri pilnveidot.  

Visu rakstu lasiet 30. decembra numurā.