„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+18.0 °C
daži mākoņi

Tūristiem atvērts atjaunotais informācijas centrs

Jaunā gada priekšvakarā Vienības namā atklāja Tūrisma informācijas centra (TIC) atjaunotās telpas.

Tagad tūristi varēs saņemt visu nepieciešamo informāciju gaišās, mājīgās un plašās telpās, kuras rotā liels Daugavpils logotips un Latvijas karte. Šajā laikā centru var uzreiz  ieraudzīt, pateicoties tā skaisti noformētajai vitrīnai. Eglītes un aitiņas izgatavojuši dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” audzēkņi.

Agrāk TIC atradās divos šauros kabinetos, stendi ar bukletiem un suvenīriem bija novietoti gaitenī. Tagad ir pieejams plašāks aktuālu karšu un informācijas klāsts par Daugavpils un Latgales ievērojamākajām vietām, kā arī citiem Latvijas reģioniem. Atsevišķa stiklotās vitrīnās atrodas suvenīri – magnētiņi, Latgales keramika, Daugavpils fotoalbums. Drīzumā šeit varēs iegādāties arī nesen iznākušo grāmatu par Latgales šmakovku. Tūristi varēs centrā pasēdēt, kā arī nofotografēties ar momentuzņēmuma automātu. Tūristu skaits Daugavpilī pieaug, un centrs ir savdabīgs vizītkarte, kura pilsētas viesiem rada pirmo iespaidu, un tagad tie noteikti būs pozitīvi – to savā apsveikuma uzrunā atzīmēja TIC kolēģi no tūrisma jomā strādājošām struktūrām, kuri bija atnākuši uz atklāšanu.

Visu rakstu lasiet 30. decembra numurā.