„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+17.8 °C
daļēji mākoņains

Jaungada nakts dzemdību nodaļās pavadīta mierīgi

Daugavpils reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļā Vecgada vakarā piedzimušas divas meitenītes. Ap plkst. 16.15 pasaulē nāca 3,24 kg smaga mazulīte, kas saviem vecākiem ir pirmais bērniņš, bet plkst. 18.34 piedzima vēl viena, 3,59 kg smaga meitenīte, kas ir otrais bērniņš saviem vecākiem.

Jaungada nakts un gada pirmā diena nodaļā pagājusi mierīgi, jo šajā laikā nav piedzimis neviens bērniņš. Lai arī mediķi varēja ievilkt elpu, taču pašus šāda situācija nedaudz apbēdinot, jo par nožēlu dzemdību skaits iet mazumā. Pērn kopā nodaļā notikušas 929 dzemdības (tostarp 3 mājas dzemdības), kas ir par 100 mazāk nekā 2015. gadā.

Preiļu slimnīcas dzemdību nodaļā klusi pagāja gan gada pēdējā diena, gan 1. janvāris, taču 2. janvārī agrā rītā pasaulē nāca šī gada pirmais bērniņš. Plkst. 7.33 piedzima meitenīte, 3,95 kg smaga un 57 cm gara, kura ir otrais bērniņš ģimenē. Aizvadītais gads nodaļā kopumā bijis ražīgs, jo piedzimuši 485 mazuļi (240 meitenes un 245 zēni), tostarp četrām māmiņām piedzimuši dvīņi.