„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+12.6 °C
daļēji mākoņains

Sandra Stašāne: „Kultūras dzīve ir kā puķe ar dažādām ziedlapiņām”

Jaunā Ilūkstes kultūras centra vadītāja Sandra Stašāne ir  apmeklējusi visas novada kultūras iestādes. Tur norit aktīva dzīve - dejo, dzied, spēlē teātri, muzicē. „Runājot par 2016. gadu, kas aizsteidzās Ilūkstes novada svētku zīmē, man ir lepnums, ka mēs protam rīkot un svinēt svētkus,” uzsver Sandra.

Stašāne no pasākumu organizēšanas  brīvajos brīžos raksta Ilūkstes novada kultūras norišu koncepciju turpmākajiem 5 gadiem, uzsvērdama novadnieku izkoptās svētku tradīcijas, tostarp Ilūkstes novada svētkus un deju kolektīvu lielkoncertus. Sandra šajā dokumentā akcentēs Ilūkstes un Subates,  pagastu kultūras pasākumus, kas popularizē tieši šo konkrēto vietu un novadu kopumā. Piemēram, eglainieši šogad iedibināja Stendera dienu, dvietieši joprojām rīko Paula Sukatnieka svētkus, Pilskalnē daudz cilvēku sabrauc uz Melnā kalna svētkiem utt.  Tāpat koncepcijā būs ietverta  kultūras darbinieku un jauniešu sadarbība. Novadniekiem jāpiedāvā gan nopietni koncerti, gan izklaides pasākumi, saka S. Stašāne.

Stāstot par Ilūkstes novada kultūras centra 2017. gada darba plānu, viņa atzīst, ka vēlas šo ēku piepildīt ar radošiem cilvēkiem un kolektīviem, kas saturīgu pasākumu -- koncertu vai uzvedumu, muzikāli literāru tikšanos -- piedāvātu vismaz reizi mēnesī. Skatuves zvaigznes var pieaicināt valstij zīmīgos svētkos, taču novads jāsumina un jāpopularizē ar pašu kolektīviem, uzskata Sandra.

Visu rakstu lasiet 3. janvāra numurā.