„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.5 °C
apmācies

Seniori cenšas dzīvot interesanti

Daugavpils novada seniori 28. decembrī svinēja Vecgada balli. Lielajā zālē, ko Daugavpils novada kultūras centra kolektīvs krāšņi sapoš uz visiem svētkiem, bija sapulcējušies 150 novadnieki.

Laucesas pagasta seniore Veronika Kazenko bija saposusies īpaši, jo viņa todien svinēja 74. dzimšanas dienu. Viņa stāsta, ka cenšoties dzīvot interesanti. Pagājušajā gadā gājusi uz visām ballēm. Arī ciemojusies pie meitas Baltkrievijā, kur nosvinēja viņas 45 gadu jubileju. „Priecājos par mazdēlu, kurš jau otrajā darba gadā kļuva par reģionālas slimnīcas vadītāju. Viņš gan strādā, gan mācās. Biju aizbraukusi ekskursijā uz Minsku, kopā ar novada senioriem apmeklēju dažādas Latvijas vietas un Lietuvu. Mājās cepu, vāru, jo bieži ciemojas otra meita ar ģimeni. Šodien seniorus pacienāšu ar saviem firmas cepumiem „Rozītes”. Jokoju, ka man ir tikai 47 gadi un visa dzīve priekšā,” gaviļniece pastāstīja „Latgales Laikam”.

Višķu pagasta senioru kopas „Magones” vadītāja Marija Šaršūne, tāpat arī sabiedriskā centra „Laucesa” vokālā ansambļa „Prieks” vadītāja Natālija Davidova, Nīcgales tautas nama folkloras kopas „Neicgalīši” vadītāja Iveta Bozoviča, Laucesas pagasta pārvaldes sociālā darbiniece Rasma Gribute un Vaboles kultūras nama vadītāja Vija Pabērze saņēma Pateicības un dāvanas, jo viņi aktīvi atbalsta seniorus.

Visu rakstu lasiet 3. janvāra numurā.