„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+17.0 °C
apmācies

Deniss Vasiļjevs: „Negribu būt neizglītots”

2015./2016. gada sezonā Deniss Vasiļjevs debitēja pieaugušo daiļslidošanas sacensībās. 2016. gada ziemā un pavasarī Deniss startēja pirmajā pieaugušo Eiropas un pasaules čempionātā, izcīnīja sudraba medaļu Pasaules jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Norvēģijā. Junioru pasaules čempionātā daiļslidotājs pēc īsās programmas bija trešais. Šiem spilgtajiem notikumiem sekoja trauma, trenera maiņa un jaunas cerības.

Šajā sezonā Deniss startēja divos „Grand Prix” posmos Krievijā un Japānā. Sportists pakāpeniski atgūst formu, pilnveido programmu. 25. decembrī daudzi daugavpilieši varēja noskatīties jau pasaules elites līmeņa daiļslidotāja D. Vasiļjeva priekšnesumus.

Pēc uzstāšanās Deniss paskaidroja, kāpēc daiļslidošanu labāk skatīties klātienē, nevis televīzijas translācijā: „Video neizskatās tik interesanti un aizraujoši. Nav jūtama spriedze, kura pastāvīgi pieaug ledus arēnā. Tas ir ekskluzīvs šovs, kas jāskatās, sēžot skatītāju tribīnēs. Cilvēki nāk, lai gūtu šīs unikālās emocijas un sajūtas.”

Interviju ar sportistu lasiet 6. janvāra numurā.