„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+6.0 °C
apmācies

Pensionāri aktīvi nāk pēc atlaižu kartēm

3. janvārī, otrajā dienā, kopš sākusies atlaižu karšu izsniegšana braukšanai Daugavpils sabiedriskajā transportā vecuma pensijas saņēmējiem, Sociālā dienesta galvenajā ēkā šo procesu vadīja struktūras vadītāja pienākumu izpildītāja Līvija Drozde. Viņa jautāja apmeklētāja uzvārdu un aicināja doties tālāk vai mirklīti uzgaidīt.

Apmeklētāju plūsma otrdien bija ļoti intensīva, bet visvairāk klientu Sociālajā dienestā ieradušies 2. janvārī, kad dienas laikā darbinieki apkalpoja 1248 cilvēkus. Tik lielam apmeklētāju skaitam viņi bija gatavi, atzīmēja L. Drozde, neliela rinda izveidojās tikai pusstundu ilgajā pusdienlaikā. „Mūsu pensionāri ir disciplinēti un atbildīgi cilvēki, mēs zinājām, ka pirmajā jaunā gada darba dienā būs daudz cilvēku,” viņa teica.

Lai paātrinātu procesu, visi klienti sadalīti alfabēta kārtībā. Atlaižu kartes izsniedza ātri, minūtes laikā,  jo vairākums pensionāru jau iepriekš bija iesnieguši pieteikumu. No 2016. gada 21. novembra līdz 28. decembrim pieņemti aptuveni 4000 iesniegumu atlaižu kartes saņemšanai. Daži iesniedza dokumentus šonedēļ. Lai pieteiktos atlaižu kartei, vajadzīgs iesniegums, vecumam atbilstoša fotogrāfija (3 x 4 cm), jāuzrāda pase vai identifikācijas karte.

Visu rakstu lasiet 6. janvāra numurā.