„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+13.5 °C
skaidrs laiks

Festivālā „Sudraba zvani” dziedās pasaules labākie kori

Daugavpils koru diriģentam un komponistam Jevgeņijam Ustinskovam aizvadītā gada nogale un jaunā gada sākums ir patīkamu rūpju laiks. Viņš sazinās ar koriem un ansambļiem, noslīpē konkursu un koncertu programmu, jo drīz sāksies viņa iedibinātais starptautiskais garīgās mūzikas festivāls „Sudraba zvani”. Festivāla mākslinieciskais vadītājs uzsver, ka šoreiz kora mūzikas cienītāji dzirdēs pasaules labākos korus.

No Maskavas (Krievija) atbrauks bērnu koris „Vesna”, kas ir daudzu prestižu konkursu „Grand Prix” laureāts. Tas uzvar daudzus pazīstamus pieaugušo korus. J. Ustinskovs uzskata, ka Latvijā tikpat slavens ir tikai jauniešu koris „Kamēr”. Viņš priecājas arī, ka daugavpilieši dzirdēs kori „Vesna”. Ļoti interesanta ir kapela „Harmonija” no Gatčinas (Krievija), kas 2016.gadā Sočos (Krievija) Pasaules koru olimpiādē izcīnīja trīs zelta godalgas. Tāpat ievērības cienīgs ir meiteņu koris no Kijevas kora skolas (Ukraina). Skaistu un profesionālu dziedājumu sniegs arī Latvijas vadošie kori „Maska” (vadītājs Jānis Ozols), „Austrums” (vad. Ārijs Šķepasts). Uz Daugavpili atbrauks populārais Ogres ansamblis „Anima Solla” (vad. Mārīte Puriņa). Tāpat arī Daugavpils kori festivālu kuplinās ar skanīgām konkursa programmām. Ārpus koncerta dziedās pazīstamais Latvijas pareizticīgo kamerkoris „Blagovest” (Rīga).

Šoreiz festivāls „Sudraba zvani” notiks četras nevis trīs dienas, lai klausītāji un žūrija gan Ziemassvētku dziesmu konkursa dalībniekus un bērnu kolektīvus, gan festivāla lielā konkursa dalībniekus iepazītu bez steigas.

„Festivālu 12. janvārī ieskandinās bērnu solistu Ziemassvētku dziesmu konkursa koncerts Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas koncertzālē. Dzirdēsim bērnus no 4 līdz 16 gadu vecumam, tie būs 80 dziedātāji no Latvijas un Lietuvas.

Visu rakstu lasiet 6. janvāra numurā.