„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+14.3 °C
daļēji mākoņains

Ja sals iekniebs, skolēni varēs palikt mājās

Laika prognozes sola tuvākajās dienās stipru salu, līdz pat mīnus 25 grādiem, tāpēc skolēniem ir tiesības šādā laikā palikt mājās.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par higiēnas prasībām izglītības iestādēm, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 20°C skolu var neapmeklēt skolēni vecumā līdz 12 gadiem, bet, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25°C, tad uz skolu var nenākt arī bērni no 13 gadiem.  

Daugavpils Izglītības pārvaldes veselības veicināšanas koordinētājs Ruslans Bespjatijs piekodina vecākiem, ka gadījumā, ja bērni paliks mājās, noteikti jābrīdina par to skolas administrācija. Taču jebkurā gadījumā skolas strādās ierastajā režīmā un nodrošinās gan mācību procesu, gan ēdināšanu visiem bērniem, kas būs nolēmuši nākt uz skolu arī lielākā aukstumā. R. Bespjatijs norāda, ka vecākiem šajā gadījumā jāparūpējas par atbilstošu apģērbu bērniem, kā arī jāseko līdzi bērnu veselības stāvoklim un pie pirmajām saaukstēšanās pazīmēm būtu jāvēršas pie ģimenes ārsta.

Visu rakstu lasiet 6. janvāra numurā.