„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+14.7 °C
nedaudz mākoņains

Jauniem cilvēkiem laukos garlaikoties nenākas

Kuplā Sparānu ģimene no Vārkavas bija viena no daudzajām, kas pērn gada nogalē tika aicināta uz Rīgas pils Ziemassvētku egles iedegšanu kopā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un viņa kundzi. Arī pašu ģimenē ik gadu tiek rotāta eglīte un ceptas piparkūkas, kas ir neatņemama svētku sastāvdaļa. Īsi pirms Ziemassvētkiem Dace Sparāne ar vīru Āri devās uz Vārkavas vidusskolas rīkotajām piparkūku cepšanas darbnīcām talkā saviem trim dēliem Matīsam, Dāvim un Guntim.

Dace un Āris ir Vārkavas novada jaunie lauksaimnieki, jo sākuši saimniekot laukos tikai pirms septiņiem gadiem, lai gan abi dzimuši un izauguši šajā novadā.

Āris pēc Vārkavas vidusskolas pabeigšanas ieguvis mājamatnieka arodu Ogres tehnikumā, bet Dace, ieguvusi vidējo izglītību, kļuva par mājsaimnieci. Neilgu laiku abi dzīvojuši Ogrē, kur Āris strādājis pie saimnieka, taču nolēmuši atgriezties savā dzimtajā novadā, jo neesot vēlējušies dēlu laist pilsētas skolā.

Nolēmuši uzreiz pievērsties piena lopkopībai, jo ienākumi stabili un iztikšanai pietiekot, stāsta Dace. Sākuši ar divām slaucamām gotiņām un pamazām ganāmpulku palielinājuši.

Visu rakstu lasiet 10. janvāra numurā.