„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+10.4 °C
daļēji mākoņains

Vēl dažas dienas var pieteikt pretendentus balvai “Boņuks 2016“

Līdz 11. janvārim Latgales vēstniecība GORS gaida pretendentu pieteikumus Latgaliešu kultūras gada balvai “Boņuks 2016”, lai svinīgajā ceremonijā 2017. gada 26. februārī godinātu padarīto un sasniegumus latgaliešu kultūras dzīvē 2016. gadā.

 Ik gadu Latgaliešu kultūras gada balvas pasniegšanas ceremonija ir ne vien apkopojums par iepriekšējā gadā paveikto, bet arī sirsnīga latgaliešu kultūras aktīvāko ļaužu, interesentu un atbalstītāju satikšanās. 2017. gada 26. februārī Latgales zelta – māla – Boņuki tiks pasniegti jau devīto reizi. Šī gada ceremonija solās būt īpaši muzikāla – ar savu sniegumu priecēs “Tautumeitas”, “Dabasu Durovys”, Sovvaļnīks, “Rikši”, Guntra Kuzmina, folkloras kopa “Upīte”, apvienība “Jubilāri” un citi mākslinieki.

 Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” mērķis ir veicināt latgaliešu kultūrvides saglabāšanu un attīstību, kā arī apkopot un godināt spilgtākos un nozīmīgākos sasniegumus latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā. 2016. gada balvai pretendentu pieteikumi tiek pieņemti 18 nominācijās, kas skar sabiedrisko aktivitāšu, mūzikas un literatūras sfēras.

 Aizpildītas pieteikuma anketas balvai “Boņuks 2016” elektroniskā formātā, pa pastu vai aizpildītas tiešsaistes pieteikuma veidā Latgales vēstniecība GORS gaidīs līdz 2017. gada 11. janvārim. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs kompetenta žūrija savu jomu profesionāļu sastāvā. Katru gadu balvai tiek saņemti vairāk nekā 100 pieteikumi. “Boņukam” izvirzīto nominantu vārdi būs zināmi februāra sākumā.

 Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2016” norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programma ar A/S “Latvijas valsts meži” atbalstu, Rēzeknes pilsētas dome un Latgales reģiona pašvaldības. Informatīvie atbalstītāji: žurnāls “Ir”, Latgalīšu kulturys gazeta lakuga.lv, Latgales radio, laikraksti “Vaduguns” un “Latgales Laiks”.

 Tiešsaistē anketas aizpildāmas: http://ej.uz/Bonuks2016. Saziņai un jautājumiem: bonuks@rezekne.lv

Nolikums un plašāka informācija: http://latgalesgors.lv/lv/latgaliesu-kulturas-gada-balva-bonuks

Pieteikšanās video aicinājums: https://youtu.be/ca05gbiPKSo

Video ieskats balvas pasniegšanas ceremonijā: https://youtu.be/igYvFqRxtPk