„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+14.6 °C
skaidrs laiks

Noteikts tramvaju iepirkuma konkursa uzvarētājs

5. janvārī uzņēmuma „Daugavpils satiksme” iepirkumu komisija noteica uzvarētāju vienā no astoņu tramvaja vagonu iepirkuma konkursa daļām.

No četriem pretendentiem komisija izvēlējās piegādātāju apvienību, kurā ietilpst akciju sabiedrība  „Holdinga pārvaldošā kompānija „Belkommunmaš”” (Minska) un Rīgas SIA „VIRTUS SV”. To piedāvātā cena --  2 094 400 eiro (bez PVN) ir viszemākā.

Kā informēja uzņēmuma „Daugavpils satiksme” valdes locekle Sabīne Šnepste, ņemot vērā pieejamo finansējumu, pārējās konkursa daļas, kurās paredzēta divu sešasu un divu četrasu tramvaju iegāde, noslēdzās bez rezultāta.

Konkursa rezultāti vēl var tikt pārsūdzēti.

Savukārt 2. janvārī uzņēmuma vadība nolēma pārtraukt iepirkuma procedūru jaunas tramvaja līnijas būvniecībai 18. novembra ielas posmā – Veselības iela – Stropu ciemats. Tas tāpēc, ka konkursa noteikumu dokumentācijā jāievieš precizējumi, pēc tam tas tiks izsludināts atkal. Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis preses konferencē paziņoja, ka šis projekts vēl nav iesniegts Satiksmes ministrijā, tāpēc nevajagot spekulēt ar informāciju, ka tas nekvalitatīvi sagatavots. „Mēs meklējam risinājumus, kas būs efektīvi gan uzņēmumam, gan Daugavpils iedzīvotājiem. Mēs nolēmām, ka galvenais kritērijs konkursā tomēr būs viszemākā cena, nevis „izdevīgākais saimnieciskais stāvoklis”, viņš teica.