„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.1 °C
daļēji mākoņains

Projektu programma palīdz īstenot noderīgas idejas

Drīz, februārī, izsludinās jauno Latgales NVO projektu programmu.

Ja ir sabiedrībai noderīga ideja, tad jāraksta projekts Latgales NVO projektu programmai. Ar šiem vārdiem Dienvidlatgales NVO atbalsta centra koordinators Oskars Zuģickis ievadīja programmas 2016. gada projektu izvērtēšanas konferenci, kas 6. janvārī notika Daugavpils Poļu namā.

„Mēs nopirkām 3 m garu linu audumu un sarīkojām baltkrievu goda dvieļa ”rušņika” izšūšanas maratonu piecos reģionos, kas ilga dažus mēnešus. Ar šo projektu mēs ne tikai atradām jaunus draugus Daugavpilī, Līvānos, Ludzā un Rēzeknē, ar kuriem plānojam sadarboties citos projektos, bet arī iemācījāmies aust un izšūt tautiskos rakstus, sarīkojām lielus koncertus, kuros daudzi pirmo reizi iepazina bagāto baltkrievu kultūru,” pastāstīja Dagdas novada domes kultūras metodiķe Inese Plesņa, kura koordinēja Dagdas Baltkrievu biedrības „Verbica” projektu.

Visu rakstu lasiet 10. janvāra numurā.

Komentāri

11.01.2017 21:26
elina
malaci--super