„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.1 °C
daļēji mākoņains

Dzimst mazāk, mirst vairāk

2016. garais gads atstājis savas pēdas Daugavpils dzimtsarakstu nodaļas statistikā. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, tā neiepriecina, taču vienmēr ir cerība, ka būs labāk.

Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka atzīmēja, ka, spriežot pēc statistikas, daži daugavpilieši 2016. gadā nevēlējās reģistrēt laulību un laist pasaulē bērnus.

Pastāvīga migrācija un atvērtās robežas neļauj precīzi noteikt pilsētas iedzīvotāju skaitu, ļoti daudzi stājas laulībā un dzemdē bērnus dzimtenē, bet pēc tam aizbrauc uz ārzemēm, dzīvesvietas deklarāciju saglabājot Latvijā. Reģistrēto bērnu skaits nenozīmē, ka viņi visi dzīvo Daugavpilī, daudzi aizbraukuši uz ārzemēm, kā arī ne mazums bērnu ir no citām pašvaldībām. „Ceram, ka pašvaldības pieņemtais lēmums par bērna piedzimšanas pabalsta palielināšanu līdz 300 eiro uzlabos dzimstības statistiku,” teica H. Soldatjonoka. Pagaidām 2016. gads ir „mazražīgākais” beidzamo piecu gadu laikā.

Visu rakstu lasiet 13. janvāra numurā.