„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+19.3 °C
nedaudz mākoņains

Pārvarot sevi, var izturēt straujo ritumu un slodzi

Īsta žēlsirdība un labdarība neskatās kalendāra rāmītī, uz skaistiem tērpiem un tautā iemīļotiem varoņiem. Līvānu katoļu draudzes ērģelniece Rita Semeiko rīko labdarības pasākumus, un populārākais no tiem ir labdarības koncerts „Es topu samīļots mazliet”, kas notiek Līvānu katoļu baznīcā. Rita saka: „Tikai darot labu, cilvēks var justies patiesi laimīgs”. 

Doma par labdarības koncertu „Es topu samīļots mazliet” radās tad, kad senioru kora “Jersika” dalībnieks nokļuva nelaimē. „Ivars ir mans draugs. Viņš fascinē ar savu humoru un gara spēku. Diemžēl pirms gada satiku viņu Līvānu slimnīcas paliatīvajā nodaļā, kur Adventa laikā gājām muzicēt. Tas, kurš pats ir izjutis sāpes, ciešanas, vientulību un nabadzību, sapratīs arī otru cilvēku. Kā ir tad, kad nav naudas, nav spēka un veselības. Varbūt ir jāredz vientuļi onkuļi bez kājām, jaunieši ar smagām slimībām un invalīdi, garīgi atpalikušie un pamestie, lai sāktu saprast, ka dzīve nav mūsu šaurais mājas pagalms ar rododendru alejām,” spriež R. Semeiko.

Visu rakstu lasiet 13. janvāra numurā.