„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+5.8 °C
apmācies

Demenieši uzņēmušies apsaimniekot mājokļus

Daudzdzīvokļu māju vecākie pēc Demenes pagasta pārvaldes uzaicinājuma decembra nogalē sanāca kopā, lai runātu par mājokļu apsaimniekošanu.

Savu pieredzi pastāstīja biedrības „SOS Latgale” vadītāja Regīna Tamane. Biedrība šobrīd apsaimnieko četras daudzdzīvokļu mājas Līdumnieku ielā Kumbuļu ciemā. Turpat Kumbuļos vienu māju apsaimnieko pašvaldības SIA „Naujenes pakalpojumu serviss”.

„Pagasta pārvalde uzaicināja māju vecākos, lai informētu nevis aģitētu, kurai organizācijai vai biedrībai uzticēt savu māju. Tikai demenieši un neviens cits kopsapulcē drīkst lemt, ko darīt, un likumīgs spēks būs tikai ar dzīvokļu īpašnieku balsu vairākumu -- 50% plus viena balss -- pieņemtiem lēmumiem. Par apsaimniekošanas formu vēl jāizlemj 4 daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem Kumbuļos, Demenē un Zemgalē. Šīs mājas pagaidām apsaimnieko pagasta pārvalde,” teica Demenes pagasta pārvaldes vadītāja Valentīna Gadzāne.

Visu rakstu lasiet 13. janvāra numurā.