„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.5 °C
apmācies

Svētki un nostalģija retro vagonā

No šī gada Daugavpilī pieejams jauns tūrisma pakalpojums – tagad pilsētas iedzīvotāji un viesi var sarīkot oriģinālas un neaizmirstamas svinības svētku tramvajā. Jau janvārī tas dosies ceļā, lai izpildītu pirmos pasūtījumus.

Jau vairākus gadus Daugavpilī kursē vēsturisks tramvajs, kurā var ne tikai svinēt svētkus un doties ekskursijā pa pilsētu, bet arī uzzināt tramvaju kustības vēsturi no pirmās tramvaja līnijas būvniecības 1946. gadā līdz tramvaja sliežu rekonstrukcijas projektam un jaunu vagonu iegādei 2014. gadā. Šo tramvaju pasūta galvenokārt skolas, ārvalstu tūristi un vietējie iedzīvotāji. Tagad vēsturiskajam vagonam piebiedrojies svētku retro tramvajs. Uzņēmums „Daugavpils satiksme” par saviem līdzekļiem restaurējis Rīgas vagonbūves rūpnīcā pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu sākumā būvēto vagonu, piešķirot tam jaunu dzīvi, pastāstīja reklāmas speciāliste Natālija Aļenha.

Visu rakstu lasiet 13. janvāra numurā.