„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+7.1 °C
daļēji mākoņains

Valsts kontrole šaubās par siltumenerģijas tarifu stabilitāti

Decembrī pašvaldības akciju sabiedrībā „Daugavpils siltumtīkli” beidzās Valsts kontroles (VK) pārbaude. Revidenti pārbaudīja līgumus, kuri noslēgti laikā no 2007. līdz 2012. gadam, un uzņēmuma saimniecisko darbību beidzamajos trijos gados.

„Revīzijā siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifa noteikšanā neatbilstības nav konstatētas, taču nav arī gūta pārliecība par siltumenerģijas tarifa stabilitātes saglabāšanu ilgtermiņa,” Valsts kontrole savu preses relīzi sāk ar šādu secinājumu.

Patlaban “Daugavpils siltumtīkli” saražo tikai pusi no nepieciešamā siltumenerģijas apjoma, bet pārējo iepērk no privātiem komersantiem. „Astoņu gadu laikā privātiem komersantiem par piegādāto siltumenerģiju samaksāti 35,5 miljoni eiro,” teikts ziņojumā.

Komentējot Valsts kontroles slēdzienu, pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka „Daugavpils siltumtīkli” ir viens no tiem retajiem Latvijas uzņēmumiem, kur samazināts siltumenerģijas tarifs.

Visu rakstu lasiet 13. janvāra numurā.