„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+15.7 °C
daži mākoņi

Cīņas sports - līderpozīcijā

Janvāra vidū Daugavpilī tradicionāli tiek apkopoti pagājušā gada sporta rezultāti. Ielūkojoties nominantu sarakstā, kļūst skaidrs, ka 2016. gads pagājis cīņas sporta zīmē.

Pašlaik ārpus konkurences ir Anastasija Grigorjeva, kura piedalījās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs un Rīgā ceturto reizi izcīnīja Eiropas čempiones titulu cīņā. Anastasija tiek atzīta pat labāko sportisti jau kopš 2012. gada, un sieviešu sportā – gan cīņā, gan citos veidos, pamazām pieaug konkurence.

Par labāko sportistu atzīts grieķu – romiešu cīņas pārstāvis Ņikita Masjuks. Eiropas čempionātā viņš izcīnīja piekto vietu – šajā sporta veidā Latvijai tas ir augsts sasniegums. Pateicoties tam, Ņikita mēģināja kvalificēties Rio olimpiskajām spēlēm, bet šoreiz tas neizdevās. Vīriešu sportā bija gana daudz  cienījamu pretendentu uz labākā sportista titulu, un atzinība par panākumu Eiropas čempionātā Ņ. Masjukam ir laba motivācija virzībai uz priekšu.

Nominācijā „Labākais treneris” likumsakarīgi balvu saņēma Ļubova Kopilova un Vitālijs Vērdiņš, kuri strādā ar cīkstoņiem.

Visu rakstu lasiet 17. janvāra numurā.