„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+14.3 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils novadā pieprasīti pārtikas tehnologi un vetārsti

Šogad pieteikties Daugavpils novada pašvaldības stipendijai studijām augstskolā varēs  trijās studiju programmās  – Lauksaimniecības inženierzinātne ar kvalifikāciju „Inženierzinātņu bakalaurs mašīnzinātnē”, Pārtikas produktu tehnoloģija ar kvalifikāciju „Pārtikas un dzērienu tehnoloģiju inženieris” un Veterinārā medicīna ar kvalifikāciju „Veterinārārsts”. Pie šāda slēdziena nonākusi pašvaldība, veicot novada uzņēmēju aptauju.

Izglītības pārvaldes vispārējās izglītības galvenā speciāliste Janita Zarakovska pastāstīja, ka šogad aptaujas anketas ar aicinājumu pieteikt nepieciešamos speciālistus bija izsūtītas 235 novada uzņēmējiem, taču atsaukušies tikai daži. Inženieri mašīnzinātnē pieprasīti divos uzņēmumos – SIA „Rubiki” un AS „Latgales bekons”, pārtikas tehnoloģijas inženieris nepieciešams SIA „Dubiki”, bet veterinārārsts vajadzīgs SIA „Latgales bekons”. Esot bijis pieprasījums arī pēc mārketinga speciālista, taču šādu izglītības programmu nepiedāvājot neviena augstskola. Lai arī Latgalē trūkst mediķu, atbalstīt šī profila speciālistus pašvaldībai šoreiz nav lūgts.  

Visu rakstu lasiet 24. janvāra numurā.