„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+13.4 °C
nedaudz mākoņains

Višķos pirmo reizi ticīgie iegremdējās iesvētītajā ūdenī

19. janvārī Kunga Kristīšanas svētkos Višķu pagastā pareizticīgie pirmo reizi iegremdējās iesvētītajā ūdenī Luknas ezerā.

„Daniševkas draudzes sirmgalvji zina no savu vecāku stāstiem, ka pēdējo reizi ūdens iesvētīšana šajā apkārtnē notikusi pirms 100 gadiem. Višķu pagastā dzīvo ne tikai pareizticīgie, bet arī katoļi, vecticībnieki, luterāņi. Mēs visi Dievu lūdzam savās mājās vai dievnamos. Taču šodien pie āliņģa, ko višķēnieši izgrieza iepriekšējās dienas vakarā, un ko iesvētīja pareizticīgo garīdznieki, sanāca visu ticību cilvēki. Kunga Kristīšanas svētku iegremdēšanās Lielajā ūdenī nav higiēniska procedūra. Dievs ar cilvēku starpniecību šos svētkus iedibināja tāpēc, lai stiprinātu mūsu garu un ticību,” „Latgales Laikam” teica Lielā ūdens iesvētīšanas dievkalpojuma vadītājs, Daniševkas Svētā Apustuļa Pētera un Pāvila un Moskvinas Vissvētās Dievmātes Patvēruma pareizticīgo draudzes prāvests Dionisijs Gorjunovs. Tāpat viņš pauda cerību, ka svētība, ko tauta saņem visos baznīcas svētkos, atjaunos laukus, to starp Daniševku, ko var saskatīt Luknas ezera otrajā krastā un  kur savulaik bija 40 mājas, bet šodien palikušas vien dažas.  

Visu rakstu lasiet 24. janvāra numurā.