„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+14.7 °C
nedaudz mākoņains

Kāzu svinības kļuvušas kvalitatīvākas un izdomas bagātākas

22. janvārī Daugavpils novada Kultūras centrā pirmo reizi Daugavpilī notika kāzu industrijas izstāde „Wedding EXPO 2017”. Pāriem, kuri taisās precēties, bija iespēja saņemt vispusīgu informāciju par svinību organizēšanu, iepazīties un vienoties ar vizuālā noformējuma, ceremonijas vadīšanas, muzikālā noformējuma, video filmēšanas speciālistiem utt.

Rīkojot kāzas, jārūpējas par ļoti daudzām svarīgām detaļām, kuras veidos neaizmirstamu notikumu. Izstādē pāri varēja atrast visu svētkiem nepieciešamo, sākot ar ielūgumu noformēšanu līdz pat kāzu ceļojumam. Kā atzina daži apmeklētāji, viņi pat nespēja iedomāties, ka Daugavpilī ir tik plašs dažādu svētku pakalpojumu klāsts. Speciālisti, kuri reklamēja savus pakalpojumus, aizņēma Kultūras centra zāli un foajē. Neskatoties uz atšķirīgām darbības jomām, viņus vieno viens mērķis – sagādāt cilvēkiem prieku un brīnišķīgas atmiņas.

Kāzu industrija ir biznesa joma, kurā uzņēmēji nebaidās sākt kaut ko jaunu, atverot savu aģentūru vai reģistrējoties kā individuālais komersants. Piemēram, Daugavpils fotogrāfei Irinai Maskaļenko ir sava fotostudija, jau sešus gadus kāzu, bērnu un ģimeņu fotografēšana ir viņas pamatnodarbošanās, kura savulaik aizsākās kā hobijs. „Radošums uzvarēja, jo patīk iepriecināt cilvēkus,” saka Irina, kura darbu birojā nomainīja pret radošu darbošanos. Beidzamajos gados viņa ievērojusi interesantu tendenci – cilvēki atkal sākuši fotografēties, veidot fotoalbumus un fotogrāmatas. Irinas kolēģe Svetlana Balabkina ir dekorēšanas studijas īpašniece. Viņas abas saka, ka mūsu augsto tehnoloģiju laikmetā labākais informācijas un reklāmas veids joprojām ir „bezvadu telefons”, ar to nespēj sacensties pat sociālie tīkli.

Visu rakstu lasiet 27. janvāra numurā.