„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+14.7 °C
nedaudz mākoņains

Laucesieši sūdzas par dūmiem un smaku no krematorijas

Laucesieši, kuri dzīvo 300 m rādiusā ap Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) krematoriju, 19. janvārī telefoniski sūdzējās gan Valsts vides dienesta Daugavpils reģionālajai vides pārvaldei, gan presei par dūmiem un smaku, kas liedz uzturēties un strādāt pagalmā.  

Apmeklējot tuvākās mājas, asa smaka bija sajūtamas mājas apkārtnē brīdī, kad vējš uzpūta no krematorijas puses. Lai gan smaku stiprumu un iemeslu nosaka sertificēti vides dienesta inspektori, tomēr jāatzīst, ka tāda smaka varētu būt sadegušai gaļai. Pēc laucesiešu sacītā, smaka bija parādījusies beidzamās divas dienas. Viņi arī parādīja ar mobilo tālruni uzņemtu fotogrāfiju, kurā redzams, kā debesīs paceļas tumšs dūmu stabs. Māju saimnieki uzskata, ka krematorijai, kas strādā automātiskā režīmā, būtu jādarbojas vēlu vakarā vai naktīs, tad tā nekaitēs iedzīvotājiem.    

Kad „Latgales Laiks” ieradās Laucesā, krematoriju apmeklēja arī Valsts vides dienesta Daugavpils reģionālās vides pārvaldes direktores vietniece Iveta Lobanoka un Kontroles daļas Piesārņojuma kontroles sektora vecākās inspektores Leontīne Kravčuka un Marija Stepanova un PVD Dienvidlatgales pārvaldes vadītājs Antons Lazdāns.

Visu rakstu lasiet 27. janvāra numurā.