„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.5 °C
skaidrs laiks

Jaunā automašīna ļaus ātri nokļūt ugunsgrēka vietā

20. janvārī Križos, Valsts meža dienesta Dienvidlatgales virsmežniecības meža ugunsdzēsības stacijā, ieripoja jauna ugunsdzēsības automašīna.

Vladislavs Kokins, kurš Dienvidlatgales virsmežniecībā strādā 11 gadus un kuram ir uzticēta jaunā automašīna, par to teica: „Mašīna ir ļoti laba. Kabīne ērta, aprīkojums tāds, kādu varēja vien nosapņot. Es pie stūres sēžu visu mūžu. Mana pirmā automašīna bija „GAZ 51”, ar kuru 1974. gadā kolhozā vedu graudus un lopbarību.”

Dienvidlatgales virsmežniecības meža ugunsdzēsības stacijas vadītājs Viktors Friliņš pastāstīja, ka jaunais auto būs labs palīgs Valsts meža dienesta ugunsdzēsējiem, kuri ugunsgrēkus dzēš ne tikai Daugavpils, bet arī Krāslavas, Dagdas un Preiļu reģionā. „Mēs steidzamies palīgā kaimiņu novadu kolēģiem. Ja liels ugunsgrēks izceļas Daugavpils pilsētas mežos, mums palīdz VUGD ugunsdzēsēji un glābēji,” uzsvēra V. Friliņš.

Latgalē jaunas automašīnas saņēmuši arī Rēzeknes un Balvu kolēģi, bet Dienvidlatgales virsmežniecībai tagad ir divas automašīna, jo šīs virsmežniecības teritorija ir otrā aiz Rīgas reģiona, kur gadu no gada jānodzēš visvairāk ugunsgrēku, teica Valsts meža dienesta ģenerāldirektors Andis Krēsliņš. „Ar jauno automašīnu ugunsdzēsēji ātri nokļūs ugunsgrēka vietā un ātri to likvidēs vai ierobežos. Latvijā kopā iepirktas 16 automašīnas,” viņš uzsvēra.

Visu rakstu lasiet 27. janvāra numurā.