„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.7 °C
skaidrs laiks

Kustības rada laimes hormonu un palīdz domāt

Kopš Riebiņu vidusskolas sporta un veselības mācības skolotāja Mārīte Pokšāne saņēmusi Latvijas Gada balvu sportā kā „Gada sporta skolotājs 2016”, viņas dzīve kļuvusi vēl raitāka, jo tagad laiks jāveltī arī preses pārstāvjiem. Taču viņa to uztver kā jaunu izaicinājumu. Mārīte bijusi bezgala pārsteigta, ka galvenā balva nominācijā piešķirta viņai, jo konkursā piedalījušies arī citi pieredzējuši un talantīgi sporta skolotāji. Turklāt laika sagatavoties bijis ļoti maz.  

Piedalīties Izglītības un zinātnes ministrijas organizētajā konkursā skolas direktore Ineta Anspoka viņu mudinājusi jau pirms gada, taču toreiz bijuši šķēršļi, kuriem neizdevās pārkāpt. Mārīte atzīst, ka viņai nepatīk kaut ko darīt dēļ „ķeksīša”, ļoti svarīgi esot, lai padarītais patiktu pašai. Šoreiz skolotāja nolēmusi pieņemt izaicinājumu. „Mans mērķis nebija balva. Bija interesanti, vai spēšu divu dienu laikā sagatavoties konkursam, jo pa dienu ir darbs skolā un rūpes par ģimeni, atlika tikai nakts stundas,” stāsta Mārīte, kurai izdevies sasniegt mērķi, un tas viņai dod gandarījumu.

Visu rakstu lasiet 31. janvāra numurā.