„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+12.0 °C
skaidrs laiks

Skolēnu radošo darbu izstāde “Ceļojums” Latgales Centrālajā bibliotēkā

1. februārī plkst. 16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) tiks atklāta Daugavpils 9. vidusskolas skolēnu radošo darbu izstāde “Ceļojums”.

Lai veicinātu bērnu un jauniešu radošo spēju attīstību, kā arī padziļinātu izpratni par citu tautu mākslu, kultūru un tradīcijām, visā Latvijā risinās 45. starptautiskās mākslas izstādes – konkursa “Lidice 2017” nacionālā kārta. Šogad konkursa tēma ir “Ceļojumi”, jo UNESCO 2017. gadu pasludinājusi par ilgtspējīgas tūrisma attīstības gadu. Ar saviem radošajiem darbiem konkursā piedalās arī Daugavpils 9. vidusskolas 1.-9. klašu skolēni vizuālās mākslas skolotājas Anna Mekšas vadībā. Februārī konkursa darbi tiks izstādīti Latgales Centrālajā bibliotēkā, kur ar tiem varēs iepazīties ikviens interesents.

Izstādes “Ceļojums” darbos ir attēloti skolēnu iespaidi un piedzīvotais klases ekskursijās, pārgājienos ar draugiem un ģimenes ceļojumos. Varam redzēt skolēnu ceļojumus pa ūdeņiem, zemi un gaisu, arī ceļojumus sapņu pasaulē. Darbi ir izpildīti dažādās tehnikās – akvarelis, pildspalva, krāsainie zīmuļi, pasteļkrītiņi, divi darbi ir veidoti skrāpēšanas tehnikā.

Izstāde “Ceļojums” būs apskatāma Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas sektorā līdz 28. februārim darbdienās no plkst. 11.00 līdz 20.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00.