„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+10.4 °C
skaidrs laiks

Vispirms investīcijas, tad – nodokļu atvieglojumi

Lai gan Latgales speciālās ekonomiskā zonas (SEZ) pārvalde darbojas tikai divas nedēļas, uzņēmēji jau aktīvi interesējas par uzņēmuma ienākumu nodokļa (UIN) un nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumiem, kā arī dokumentiem, kuri nepieciešami, lai pretendētu uz Latgales SEZ kapitālsabiedrības statusu.

Daugavpils novada uzņēmēji 24. janvārī pulcējās uz informatīvo semināru, un visvairāk par Latgales SEZ interesējas metālapstrādes, kokapstrādes, tekstila un pārtikas nozares pārstāvji.

Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Vladislavs Stankevičs pastāstīja, ka Latgales SEZ pārvalde nodokļu atlaides piešķirs līdz 2035. gadam tiem Latvijas uzņēmumiem un ārvalstu investoriem, kuri paplašinās esošo vai veidos jaunu ražotni un investēs materiālas investīcijas (ēkas, tehnika, iekārtas) un nemateriālas investīcijas (tehnoloģiju apgūšanas un patentu iegādes izmaksas). „Piemēram, ja mazs uzņēmējs, kas strādā Latgales SEZ teritorijā, jaunās iekārtās investēs 10 000 eiro, tad 55% no šīs summas, jeb 5500 eiro uzņēmējs varēs novirzīt 80% UIN un NIN kopsummas segšanai nākotnē līdz 2035 gadam. Latgales SEZ nav noteikts investīciju slieksnis, tāpat uzņēmējs uz nodokļu atlaidēm var pretendēt vairākas reizes ar nosacījumu, ka viņš investē naudu attīstībā. Nodokļu atvieglojumus piešķirsim tikai tad, kad uzņēmējs būs investējis naudu attīstībā,” teica V. Stankevčs. 

Visu rakstu lasiet 27. janvāra numurā.