„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+12.3 °C
skaidrs laiks

Apkopoti 2016. gada rezultāti tūrisma jomā

Daugavpils domes sēdē deputāti apsprieda pilsētas tūrisma jomas pagājušā gada rezultātus, akcentējot ne tikai skaitļus, bet arī to, ko tie apliecina.

 Tūrisma attīstības un informācijas pašvaldības aģentūras direktore Ilona Maksimčika paziņoja, ka pagājušajā gadā Daugavpils tūrisma objektus apmeklēja 264 564 cilvēki, t. i., gandrīz par 20 procentiem vairāk, nekā pirms gada. Pirmajā vietā apmeklētības ziņā ir Marka Rotko mākslas centrs, seko cietoksnis, Latgales zoodārzs, Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejs un zinātkāres centrs "ZINOO". Cietokšņa kultūras un informācijas centrā pērn apkalpoti 40 464 cilvēki, bet pirmajā krasta lunetē, kura tika atvērta un darbojās tikai aktīvajā sezonā, pabija 22 tūkstoši cilvēku. Ekskursijas organizētas 483 grupām (72 – pa pilsētu, 275 – pa cietoksni un 136 – Šmakovkas muzejā).

Viens no veiksmīgākajiem un masveidīgākajiem pasākumiem pagājušajā gadā bija kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls "Dinaburga 1812", kuru apmeklēja 6000 cilvēku. Tas notiks arī šogad, vairākas dienas cietoksnī cīnīsies karavīri, darbosies dažādi tirdziņi. Festivāla rīkošanai paredzēti 13 700 eiro.

Visu rakstu lasiet 31. janvāra numurā.