„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+8.3 °C
daļēji mākoņains

Bērni un pieaugušie svinēja Sniega dienu

29. janvārī visi piebraucamie ceļi pie Stropu estrādes bija aizņemti, jo dažāda vecuma daugavpilieši pulcējās mežā, lai jautri un veselīgi nosvinētu Sniega dienu. Daudzi atnāca kājām, atzīmējot, ka tik izdevīgā vietā kā Stropu estrāde vajadzētu biežāk rīkot pilsētas pasākumus.

Ķīmiķu mikrorajona un Stropu iedzīvotāji estrādes teritoriju apmeklē visbiežāk, nākot šurp kopā ar ģimeni, lai pavizinātos no kalniņa un paslēpotu. Piemēram, Deniss un Juliāna visas brīvdienas pavada svaigā gaisā, viņu meitai Polinai ir tikai četri mēneši, tāpēc estrādes teritorija ir lieliska vieta atpūtai. Par Sniega dienu viņi nezināja, atnāca un ieraudzīja. „Mums nekādi nesanāk aizbraukt uz kalniņu Esplanādē, draugi ir stāstījuši, ka arī tur ir jauki,” viņi pastāstīja. Arī Valērijs ar mazdēlu Aleksandru bieži nāk uz mežu, lai pavizinātos no kalniņa: „Šī ir tāda aizmirsta izklaide. Mežā es atradinu mazdēlu no datora, bet mājās viņš mani radina pie tā!” stāsta jaunais vectēvs.

Kāds jau iepriekš zināja par pasākumu, galvenokārt tā bija vecākā paaudze, kura aizraujas ar nūjošanu. Cilvēki nāca veselām kompānijām, daudzi izteica priekšlikumu organizatoriem biežāk rīkot šādus pasākumus visai ģimenei.

Visu rakstu lasiet 31. janvāra numurā.