„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Deniss Vasiļjevs Eiropas čempionātā uzstādījis Latvijas rekordu

Ostravā (Čehija) noslēdzies Eiropas čempionāts daiļslidošanā, kurā Deniss Vasiļjevs izcīnīja septīto vietu, uzstādot nacionālo rekordu.

Īsajā programmā Denisam bija sestā vieta – 79,87 balles (sportista labākais rezultāts sezonā). Pēc īsās programmas līderis bija Havjērs Fernandess (Spānija) – 104,25. Sekoja Maksims Kovtuns (Krievija) – 94,53 un Aleksejs Bičenko (Izraēla) – 86,68 balles.

Izvēles programmā Deniss kļūdījās pirmajā lēcienā, zaudējot aptuveni 7 balles, bet turpinājumā uzstājās ļoti veiksmīgi, tomēr kļūda pirmajā lēcienā atbīdīja viņu uz septīto vietu. Speciālisti atzīmēja, ka sadarbība ar treneri Stefanu Lambjēlu ir veiksmīga. „Grand Prix” posmos Krievijā un Japānā Denisam tik labi neveicās, bet Čehijā daugavpilietis atvērās.

Par izvēles programmu Deniss saņēma 155,33 balles, summā daugavpilietim ir 235,20 balles  (nacionālais rekords) un septītā vieta. Latvijas daiļslidotājiem vīriešu konkurencē tik augsta vieta nav bijusi sen. Pagājušajā gadā Bartislavā daugavpilietis debitēja pieaugušo Eiropas čempionātā. Toreiz kritiena dēļ pēc īsās programmas viņš bija četrpadsmitais, bet kopvērtējumā izcīnīja 12. vietu.

Īsajā programmā sacentās 36 daiļslidotāji, 24 labākie varēja startēt izvēles programmā.

Visu rakstu lasiet 31. janvāra numurā.